Mathilde van Arkel - Bureau Jeugd en Media

Mathilde van Arkel

Mathilde heeft al van jongs af aan een fascinatie voor taal en communicatie, zowel in de technische vorm als in het sociale gebruik. Na haar studie taalwetenschap aan de Universiteit Utrecht is ze gaan werken aan online leeromgevingen met het leermanagementsysteem Moodle, en bleek dat ze de werking van deze software op toegankelijke wijze kon uitleggen.

De gecombineerde interesse van technologische en menselijke communicatie maakt dat Mathilde als mediacoach verbindingen kan leggen tussen de abstractie achter de schermen en onze alledaagse ervaringen ermee. Zo treedt zij op als ‘vertaler’ tussen deze twee werelden, om een bewust en gezond gebruik van de digitale middelen te stimuleren.

Mathilde bracht haar gehele schooltijd door op de vrije school en is er inmiddels niet alleen als moeder, maar ook als specialist mediawijsheid en mediaopvoeding te vinden om bij te dragen aan een duurzame verbinding tussen de antroposofie en moderne media. Daarnaast heeft Mathilde vanuit haar achtergrond in de (klinische) linguïstiek affiniteit met cluster-2-onderwijs. Mathilde ‘spreekt’ een aardig handje Nederlandse Gebarentaal.

“Ik heb er plezier in om mijn woorden op een creatieve manier zo te kiezen, dat heel herkenbare taal ineens een andere lading krijgt, waardoor mensen makkelijker onthouden hoe iets werkt.”

Voor Bureau Jeugd & Media verzorgt Mathilde ouderavonden, docententrainingen en gastlessen. Ze ondersteunt met beleid, en ontwikkelt voor vrijescholen.

Wat anderen zeggen over Mathilde als spreker:

Team

Justine Pardoen - Bureau Jeugd & Media

Justine Pardoen

Reflectie, Visie en beleid, Echte Vragen, Taalgevoelig, Wadlander.

Merijn Bartman

Merijn Bartman

Projectleider, Strategisch adviseur, Speciaal onderwijs, Resultaat ger

Evelyn Verburgh - Bureau Jeugd en Media

Evelyn Verburgh

Mediacoach, Laagdrempelig, Plezier, Speciale doelgroepen, Fries.

Ilse Meursinge

Praktisch, Vmbo, Ontwikkelen en ontwerpen, Creatief brein.

Harry Hol - Bureau Jeugd en Media

Harry Hol

Gamer, Verhalen, Schrijver, Stand-up comedian, Apple en katten.

Sonja Heijkamp

Zorgprofessionals, Teamvisie, Gehandicaptenzorg, LVB, Maatwerk.

Zep Postma - Bureau Jeugd en Media

Zep Postma

Filosofie, Jong, Invloed van social media, Gastlessen, Muzikant.

Bureau Jeugd & Media