Martijn Konings - Bureau Jeugd & Media

Martijn Koonings

Martijn Koonings is in 2012 vanuit het bedrijfsleven overgestapt naar het voortgezet onderwijs. Tien jaar later, in 2022, verbond hij zich aan de Bibliotheek Eindhoven als expert mediawijsheid. Zijn ervaring als mediacoach, antipest-trainer en praktijkinstructeur in techniekvakken op een VMBO-school, zet hij nu in voor de regio Eindhoven, maar voor Bureau Jeugd en Media ook in de rest van het land.

De omgang met pubers, inmiddels heeft hij er ook thuis een paar, houdt hem scherp over wat er bij hen leeft en waar zij online mee bezig zijn. Hij weet wat er speelt en waar hij hen over wil laten nadenken om hun mediawijsheid te bevorderen.

Online media bieden veel kansen, maar brengen ook risico’s met zich mee. Tijdens gastlessen gaat het over risico’s, maar ook over de eigen ervaringen van leerlingen, waarover hij hen laat reflecteren. Hij werkt niet alleen graag met leerlingen (ook in het basisonderwijs) maar ook met onderwijsprofessionals en ouders.

Ook als ouder ervaart hij zelf hoe belangrijk het is om jonge mensen op de juiste manier te begeleiden in onze online wereld. Niet alleen om risico’s te vermijden, maar ook om kansen te benutten.

Voor Bureau Jeugd & Media verzorgt Martijn ouderavonden in po en vo, workshops voor onderwijsprofessionals en gastlessen aan scholieren, in vrijwel alle aspecten van digitale geletterdheid, waaronder omgaan met (online) pesten.

“Online media en mediawijsheid raakt iedereen in onze maatschappij. Ik zet me graag in voor meer bewust mediagebruik, waarbij mensen soms hun gedrag moeten veranderen. Dat is nog niet zo eenvoudig; soms is voor zo’n gedragsverandering veel moed nodig.”

Wat anderen zeggen over Martijn als spreker:

“Workshops worden door Martijn uitstekend verzorgd en nadien weten ouders ons als school maar ook elkaar beter te vinden.”

“Martijn luistert zonder oordeel en gaat met dit uitgangspunt in gesprek met deelnemers.”

“Deze avond werd prima gepresenteerd door Martijn. De ouders zijn bijna twee uur lang heel betrokken geweest.”

Team

Justine Pardoen - Bureau Jeugd & Media

Justine Pardoen

Reflectie, Visie en beleid, Echte Vragen, Taalgevoelig, Wadlander.

Merijn Bartman

Merijn Bartman

Projectleider, Strategisch adviseur, Speciaal onderwijs, Resultaat ger

Evelyn Verburgh - Bureau Jeugd en Media

Evelyn Verburgh

Mediacoach, Laagdrempelig, Plezier, Speciale doelgroepen, Fries.

Ilse Meursinge

Praktisch, Vmbo, Ontwikkelen en ontwerpen, Creatief brein.

Harry Hol - Bureau Jeugd en Media

Harry Hol

Gamer, Verhalen, Schrijver, Stand-up comedian, Apple en katten.

Sonja Heijkamp

Zorgprofessionals, Teamvisie, Gehandicaptenzorg, LVB, Maatwerk.

Zep Postma - Bureau Jeugd en Media

Zep Postma

Filosofie, Jong, Invloed van social media, Gastlessen, Muzikant.

Bureau Jeugd & Media