Marije Lagendijk

Marije Lagendijk is mediapedagoog. Opvoeden en opgroeien fascineren haar mateloos. Werken met kinderen, ouders en jeugdprofessionals is haar passie. Marije is een enthousiast spreker met gevoel voor humor en sfeer.

Sinds de afronding van haar studie pedagogiek in 2007, werkte Marije o.a. als coördinator van een tienercentrum, jeugdbeschermer en raadsonderzoeker bij de Raad voor de Kinderbescherming. In 2017 is ze zich gaan verdiepen in mediaopvoeding. De mediaopvoeding van jonge kinderen vraagt tegenwoordig namelijk veel van ouders; dat weet Marije uit eigen ervaring, als moeder van twee.

Voor Bureau Jeugd & Media verzorgt Marije teambijeenkomsten over mediawijsheid in de kinderopvang (voorschools en naschools) en in het basisonderwijs; ook verzorgt ze ouderavonden en (online) lezingen over mediaopvoeding.

Opvoeden en opgroeien in het digitale tijdperk stelt ons voor uitdagingen waar we nog niet eerder mee te maken gehad hebben. We hebben voor mediaopvoeding geen voorbeelden uit onze eigen jeugd. Ik geef kinderen, ouders en professionals graag informatie en praktische handvatten zodat zij zelf de regie (weer) kunnen pakken”.

Wat anderen zeggen over Marije als spreker:

“Iedereen was enthousiast. De avond heeft voldaan aan de verwachtingen en de wensen die vooraf besproken waren. Marije was duidelijk, vertelde het helder en was niet belerend.”

We merkten dat Marije goed inspeelde op de actualiteit, op de vragen die gesteld werden en ze gaf ons het gevoel dat alle vragen er mochten zijn. Marije is een fijn persoon, in de samenwerking en ook als workshopleider. Enthousiast, gedreven en heel kundig.

Als deskundige in de media:

Zie hier.

Team

Justine Pardoen - Bureau Jeugd & Media

Justine Pardoen

Reflectie, Visie en beleid, Echte Vragen, Taalgevoelig, Wadlander.

Merijn Bartman

Merijn Bartman

Projectleider, Strategisch adviseur, Speciaal onderwijs, Resultaat ger

Evelyn Verburgh - Bureau Jeugd en Media

Evelyn Verburgh

Mediacoach, Laagdrempelig, Plezier, Speciale doelgroepen, Fries.

Ilse Meursinge

Praktisch, Vmbo, Ontwikkelen en ontwerpen, Creatief brein.

Harry Hol - Bureau Jeugd en Media

Harry Hol

Gamer, Verhalen, Schrijver, Stand-up comedian, Apple en katten.

Sonja Heijkamp

Zorgprofessionals, Teamvisie, Gehandicaptenzorg, LVB, Maatwerk.

Zep Postma - Bureau Jeugd en Media

Zep Postma

Filosofie, Jong, Invloed van social media, Gastlessen, Muzikant.

Bureau Jeugd & Media