Ilse Meursinge

Al sinds 2015 zet Ilse Meursinge zich in Utrecht in om iedereen, van leerlingen tot jongerenwerkers, te enthousiasmeren en te informeren over de ins en outs van mediaopvoeding. Haar reis begon met gastlessen op VMBO-scholen, waar ze al gauw ontdekte dat standaard lesmateriaal niet altijd past bij wat leeft onder de jeugd.

Ilse’s hart klopt sneller voor alles wat te maken heeft met meningsvorming, de dynamische wereld van sociale media, de mysteries van algoritmes en de impact van filterbubbels. Ze combineert dit met haar fascinatie voor de werking van het menselijk brein. Een beetje nerdy van nature, is ze altijd op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen.

“Ik werk graag samen met onderwijsprofessionals en ouders aan kritische mediavaardigheden van kinderen en jongeren, zodat zij zich ook in de digitale wereld kunnen ontwikkelen.”

Voor Bureau Jeugd & Media verzorgt Ilse Meursinge ouderavonden en gastlessen, vooral in de bovenbouw van het basisonderwijs en de brugklassers van het VMBO.

Wat anderen zeggen over Ilse als spreker:

“Ik ben heel blij met de expertise en de duidelijkheid van Ilse. Het team had eerst weerstand bij het onderwerp, maar zij nam deze volledig weg. Een collega zou graag meer gebruik willen maken van haar expertise voor een precaire zaak in haar klas. Wij zien daarom Ilse graag terug op de dialoogochtend met ouders.” 

Team

Justine Pardoen - Bureau Jeugd & Media

Justine Pardoen

Reflectie, Visie en beleid, Echte Vragen, Taalgevoelig, Wadlander.

Merijn Bartman

Merijn Bartman

Projectleider, Strategisch adviseur, Speciaal onderwijs, Resultaat ger

Evelyn Verburgh - Bureau Jeugd en Media

Evelyn Verburgh

Mediacoach, Laagdrempelig, Plezier, Speciale doelgroepen, Fries.

Harry Hol - Bureau Jeugd en Media

Harry Hol

Gamer, Verhalen, Schrijver, Stand-up comedian, Apple en katten.

Sonja Heijkamp

Zorgprofessionals, Teamvisie, Gehandicaptenzorg, LVB, Maatwerk.

Zep Postma - Bureau Jeugd en Media

Zep Postma

Filosofie, Jong, Invloed van social media, Gastlessen, Muzikant.

Bureau Jeugd & Media