Berber Broekstra

Terwijl in 2003 de piepende inbelverbindingen door de huizen van alle klasgenoten klonken, waren er nog geen internetkabels te vinden in Huize Broekstra. Ze is opgevoed door kritische ouders die haar afschermden van het wereld wijde web met al zijn gevaren. Pas toen ze ging studeren, ontdekte ze dat Whatsap toch wel handig is om te weten waar iedereen afgesproken heeft…

In Groningen haalde Berber Chaqan Broekstra haar bachelor pedagogische wetenschappen en daarna een master Youth, Education & Society in Utrecht. Met twee ouders die werken in het speciaal onderwijs, ging haar interesse uit naar de LVB-doelgroep, waar ze haar masterscriptie aan wijdde, na een stage bij het Netwerk Mediawijsheid. Inmiddels is Berber moeder van een peuter, woont ze in Oegstgeest, is ze actief gebruiker van sociale media en zet ze zich met enthousiasme, zelfspot en een vleugje humor in voor het mediawijs maken van speciale doelgroepen.

Voor Bureau Jeugd en Media verzorgt Berber ouderavonden, gastlessen en workshops voor docenten in het primair onderwijs en voortgezet (speciaal) onderwijs. Geen onderwerp is haar te gek; ze vertaalt elke vraag graag naar de verschillende doelgroepen. 

“Ik leef me graag in in de doelgroep die ik voor mijn neus heb. Of dit nou kleuters zijn, pubers in het VSO, docenten of senioren. Ik krijg er energie van als ik het kwartje zie vallen wanneer ik anderen enthousiast krijg met een ervaringsopdracht. Door bewust te worden van je houding en gedrag ten opzichte van media, word je weerbaarder en kun je kansen om digitaal mee te doen, beter benutten!”

Wat anderen zeggen over Berber als spreker:

“Het was een hele fijne voorlichting. Berber wist de goede toon te slaan en was duidelijk goed op de hoogte. We hebben ook goede reacties van ouders gekregen.”

Team

Justine Pardoen - Bureau Jeugd & Media

Justine Pardoen

Reflectie, Visie en beleid, Echte Vragen, Taalgevoelig, Wadlander.

Merijn Bartman

Merijn Bartman

Projectleider, Strategisch adviseur, Speciaal onderwijs, Resultaat ger

Evelyn Verburgh - Bureau Jeugd en Media

Evelyn Verburgh

Mediacoach, Laagdrempelig, Plezier, Speciale doelgroepen, Fries.

Ilse Meursinge

Praktisch, Vmbo, Ontwikkelen en ontwerpen, Creatief brein.

Harry Hol - Bureau Jeugd en Media

Harry Hol

Gamer, Verhalen, Schrijver, Stand-up comedian, Apple en katten.

Sonja Heijkamp

Zorgprofessionals, Teamvisie, Gehandicaptenzorg, LVB, Maatwerk.

Zep Postma - Bureau Jeugd en Media

Zep Postma

Filosofie, Jong, Invloed van social media, Gastlessen, Muzikant.

Bureau Jeugd & Media