8
juli
2015
sexting stappenplan Bureau Jeugd & Media

Gepubliceerd door Justine Pardoen in Scholen

Stappenplan ‘omgaan met sexting’

Op het symposium ‘Met alle respect’ deelden we in onze workshop ‘Sociale Veiligheid 2.0’ een stappenplan uit voor het omgaan met naaktfoto’s (sexting) op school. Door de zes helder omschreven stappen te volgen en te vertalen naar de eigen situatie, werkt u aan het beperken van de eventuele emotionele schade voor betrokkene(n) en het herstellen van de rust en sociale veiligheid op school. Een onmisbaar instrument voor scholen dus. Zie ook het advies van de VO-Raad (Leidraad omgaan met online verspreiding ongewenste beelden – pdf).

Dit stappenplan (gemaakt door Solange Jacobsen en Jacqueline Kleijer) werd zo enthousiast ontvangen dat deze direct gefotografeerd en verspreid werd. Waarmee de werking van sociale media maar weer eens benadrukt wordt. De behoefte bleek groot en daarom hebben we een versie gemaakt die vanaf nu te downloaden is. Hoort, zegt het voort (share, RT enz.).

Voor informatie, zoals ondersteuning bij implementatie, kunt u contact met ons opnemen. We denken graag mee. Het contactformulier vindt u hier.

Klik hier om het Stappenplan ‘Help, er circuleert een naaktfoto/seksfilmpje op mijn school’ te downloaden.

 

Naschrift 3 juni 2016

Om best practises te kunnen delen met andere landen binnen de EU is het stappenplan vertaald! Vanaf nu ook beschikbaar in het Engels.

Naschrift 27 september 2017

Sinds 27 september maakt het Stappenplan Sexting deel uit van de nieuwe Toolkit sexting voor het vmbo: een nieuwe special bij Lang Leve de Liefde, een breed en effectief lespakket over liefde, relaties en seks. Zie www.stappenplansexting.nl

Gerelateerde berichten
geldezel
Online jeugdcultuur

Geldezels worden nu ook geronseld via Instagram

Lees verder

ChatGPT geeft antwoord - Bureau Jeugd en Media
AI

ChatGPT over de impact van schermgebruik op kinderen, ouders en de opvoedrelatie

Lees verder

Bureau Jeugd & Media