3
augustus
2017
beeldverhalen Pharos en NCJ

Gepubliceerd door Justine Pardoen in Ouders

Nieuw: laagdrempelige beeldverhalen

Pharos ontwikkelde in samenwerking met het NCJ twee laagdrempelige beeldverhalen over veilig social media gebruik voor jonge moeders.

Beeldverhalen worden gebruikt voor verschillende doelgroepen die moeite hebben met een gemiddelde Nederlandstalige tekst. In dit geval gaat het om jonge moeders, met lage gezondheidsvaardigheden, lage opleiding en/of verstandelijk beperkt. De ontwikkelde beeldverhalen:

  • brengen informatie op een begrijpelijk manier, met veel beeld en weinig tekst;
  • sluiten aan bij de belevingswereld van de doelgroep;
  • beschrijven een worsteling en een leermoment van de hoofdpersoon;
  • houden rekening met emoties die een gezondheidsboodschap oproept en geeft aanknopingspunten voor een gesprek over gedragsverandering;
  • geven concrete tips en verwijzen ze door naar informatie elders.

Twee verhalen over sociale media

Als je net een baby hebt gekregen, ben je trots op je kindje en wil je dat graag met iedereen delen. Een foto of filmpje is dan zo gemaakt en gedeeld via social media. Maar wat kun je beter wel en wat kun je beter niet doen op social media. In twee beeldverhalen, ‘Dewi en sociale media’ en ‘Je kindje en sociale media’ worden tips gegeven voor veilig social media gebruik.

‘Dewi en social media’

Hoe maak je de juiste afwegingen bij het gebruik van sociale media? Als een foto of video op internet staat gaat het er nooit meer vanaf.
Bekijk het beeldverhaal ‘Dewi en social media’

‘Je kindje en social media’

Het is belangrijk om na te denken voordat je een foto of film op social media plaatst. Stel je voor dat je kind later groot is: je kind wil zelf beslissen wie de foto kan zien.
Bekijk het beeldverhaal ‘Je kindje en social media’

Meer informatie

Voor vragen kun je contact opnemen met Trudy Dunnink (adviseur NCJ) of met Marjolein Keij (projectleider Jeugd en Gezondheid bij Pharos): m.keij@pharos.nl.

Gerelateerde berichten
Eerste keer seks
Onderzoek

Online wereld maakt drempel hoger om aan seks te beginnen

Lees verder

Quinn over nieuwe reclameregels voor influencers - Bureau Jeugd en Media
Online jeugdcultuur

Nieuwe regels voor influencers

Lees verder

Bureau Jeugd & Media