16
november
2018
Week van de Mediawijsheid 2018

Gepubliceerd door Justine Pardoen in Ouders

De Mediawijsheidtest op tv 20 nov 20:25 uur, npo 3 (kijktip)

In de Week van de Mediawijsheid (16 t/m 23 november 2018) wordt de Mediawijsheidtest uitgezonden op NPO 3. Kijktip!

Hoe heet het verschijnsel waarbij ouders alles over hun kinderen op social media delen? Welke groep is het meest slachtoffer van ‘cyberbaiting’? En wie kunnen er stiekem meekijken als jij een selfie maakt?

Tijdens de nationale Week van de Mediawijsheid testen Filemon Wesselink en Sahil Amar Aïssa de kijkers, het publiek en zeven bekende Nederlanders op hun kennis van de online wereld in de Mediawijsheidtest. Zangeres Sabrina Starke, schaatster Irene Schouten, rapper Pepijn Lanen, socialite Koen Kardashian, actrice Anouk Maas en YouTubers Marije Zuurveld en Qucee leggen hun mobieltjes voor één keer aan de kant en gaan de strijd met elkaar aan. Wie is er op de hoogte van alle ins en outs van social media, influencing en cyberveiligheid en mag zichzelf de meest mediawijze persoon van de avond noemen?

De Mediawijsheidtest is op dinsdagavond 20 november om 20.25 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3. 

Filemon Wesselink: ‘Social media is verschrikkelijk en ook fantastisch. Daarom is het zo’n boeiend onderwerp, waar we eigenlijk heel weinig van weten terwijl we er wel iedere dag mee geconfronteerd worden. Ik heb er zelf een enorme haat-liefdeverhouding mee.’

Kijkers kunnen live meespelen via de NPO 3-app. Samen met de bekende Nederlanders en het publiek in de studio testen zij hun kennis aan de hand van 25 vragen, verdeeld over 5 categorieën.

De kijker met de meeste kennis maakt kans op een relaxte offline trip voor 2 personen naar de Hollandse rimboe. Rust gegarandeerd, want het is geheel wifi-vrij! Tijdens de test zijn techdeskundige Vivianne Bendermacher en ethisch hacker Zawadi Done aanwezig om tips te geven en meer te vertellen over online kansen en risico’s. Ook vertelt Geert Reynders over zijn zoon Tim, die overleed aan de gevolgen van de onder jongeren populaire ‘choking challenge’.

De ‘Week van de Mediawijsheid’ vindt plaats van 16 t/m 23 november en heeft als thema ‘Heb jij het onder de duim?’.

Gerelateerde berichten
lvb Bureau Jeugd & Media
Ouders

Online kwetsbaarheid van jongeren met LVB

Lees verder

pesten tijdens online les - Bureau Jeugd en Media
Scholen

Pesten gebeurt ook in de online lessen

Lees verder

baby's met smartphone
Onderzoek

De rol van media bij aandachtsproblemen (adhd) is nog onbegrepen

Lees verder

Bureau Jeugd & Media