10
november
2020
Special Media Awards 2020

Gepubliceerd door Justine Pardoen in Online jeugdcultuur

Special Media Awards 2020

De Special Media Awards zetten nu voor het tweede jaar tien mensen met een verstandelijke beperking in het zonnetje, die zelf media maken.

Ondanks dat het een online feestje moest worden, was er weer een feestelijke uitreiking van de Special Media Awards, een initiatief van zorgcentrum Amerpoort. De bijzondere uitreiking vond plaats in een live uitzending op Youtube vanaf het Mediapark, door Tess Milne en Kevin van den Berg.

Initiatiefnemer Sonja Heijkamp: “De Special Media Awards staan in het teken van een leuk online leven voor mensen met een verstandelijke beperking. Dat kan alleen als je toegang hebt tot internet, de risico’s kent, de kansen van media kunt benutten en ondersteuning krijgt als je dat nodig hebt. Soms komen jongeren met een licht verstandelijke beperking juist op een negatieve manier in het nieuws als het gaat om sociale media. Zo laten we zien dat er ook veel mensen zijn die over een flinke dosis digitale vaardigheden beschikken en een inspiratie zijn voor anderen.”

Serieus nemen

Alle 109 deelnemers ontvingen in oktober bericht of zij wel of niet genomineerd zijn. De genomineerden konden een mediatraining van de SocialMediaJuf volgen om zich voor te bereiden op de prijsuitreiking. Uit de nominaties selecteerde een vakjury de 10 winnaars. In de vakjury zaten Kars de Hollander, Sander Pat, Teun Peters, Eelco Kingma, Gwen van Poorten en Kirsten Jassies.

Jurylid Teun Peters: “Fantastisch om te zien hoeveel inzendingen er in deze tweede editie zijn bijgekomen. Door deze groei kun je zien dat de Special Media Awards echt serieus worden genomen. De vele inzendingen maken het tegelijkertijd ook heel moeilijk om een winnaar te kiezen. De Special Media Awards levert niet alleen winnaars op, ook ontstaan er nieuwe samenwerkingen tussen de deelnemers. Hopelijk is de Special Media Awards 2020 weer een extra motivatie voor anderen om op een leuke en creatieve manier aan de slag te gaan met (sociale) media.”

De winnaars

De vakjury heeft deze winnaars in tien verschillende categorieën gekozen:

Nagenieten

Voor iedereen die nog wil nagenieten van het feest is er de aftermovie. Deze wordt gemaakt door cliënten van het multimedia team van Pluryn. De aftermovie komt net als alle foto’s binnenkort beschikbaar op de website www.special-media-awards.nl

Gerelateerde berichten
Gio en De Kindertelefoon
Ouders

Kindertelefoon nept kinderen met YouTuber

Lees verder

Kaspersky helpt ouders met test en digitaal magazine
Ouders

Nieuw digitaal magazine over mediaopvoeding 4 – 12 jaar

Lees verder

Bureau Jeugd & Media