Vrijescholen

Op vrijescholen hangen nog krijtborden en wordt in vergelijking met ander onderwijs nog weinig met ICT gewerkt. Toch is elke vrijeschool zich aan het oriënteren op het werken met ICT en de invoering van digitale geletterdheid. 

Freek Zwanenberg, zelf oud-vrijeschoolleerling, is onze specialist ‘vrijeschool en ICT’. Freek is een van de weinigen in Nederland die erin slaagt, om de vrijeschoolpedagogiek (antroposofie) en de digitale wereld op inspirerende en positieve wijze met elkaar te verbinden. Hierdoor, en misschien ook wel door zijn humor, heeft Freek onder vrijescholen een zeer goede reputatie opgebouwd als spreker en trainer. Hij heeft al op veel vrijescholen ouderavonden en studiedagen verzorgd.

In het schooljaar 2023/2024 schrijft Freek samen met experts van BVS-schooladvies een nieuwe publicatie: ‘Digitale geletterdheid op de vrijeschool’. 

Tips:

  1. Luister de podcast van Kennisnet waarin Freek met Remco Pijpers praat over Rudolf Steiner en digitale geletterdheid.
  2. In 2015 schreef Freek het ‘Inspiratieboekje vrijeschoolse mediapedagogiek’ in opdracht van de Vereniging van Vrijescholen. Dit wordt nog steeds enthousiast gelezen. 
  3. Ook zijn blogs zijn nog relevant, zie hier (deel 1), hier (deel 2) en hier (deel 3).

Inmiddels hebben we een tweede Vrijeschool-specialist in huis. We horen graag wat we voor u kunnen doen.

Ik ontvang graag een offerte / meer informatie

Laat uw gegevens achter, zodat wij u kunnen mailen of bellen. Bij de toelichting onderaan kunt u aangeven wat wij voor u kunnen doen.

Gegevens van de school of organisatie

Uw gegevens

Toelichting / opmerkingen

Bureau Jeugd & Media