Speciaal onderwijs en zorg

Ook voor kinderen en jongeren met een (verstandelijke) beperking is er in de digitale wereld veel te halen; we gunnen ook hen positieve ervaringen met media. Maar zij zijn vaak kwetsbaarder, omdat ze online communicatie niet altijd goed begrijpen en valkuilen niet herkennen. 

Bureau Jeugd & Media heeft veel expertise in huis als het gaat om kinderen en jongeren in het (voortgezet) speciaal onderwijs en hun mediagebruik. We hebben ervaren gastdocenten voor het verzorgen van gastlessen mediawijsheid voor deze groepen.

We werken hierbij op maat: in de voorbereiding stemmen we af welke thema’s relevant zijn en wat de leerdoelen zijn, passend bij de groep.

Voor leerkrachten en docenten verzorgen we trainingen, zodat zij zelf met hun leerlingen aan de slag kunnen. Ook hebben we een aanbod voor zorgprofessionals die hun (jongvolwassen) cliënten willen begeleiden in het veilig en gezond omgaan met media.

Tip:

Sinds kort is De InternetHelden ook beschikbaar voor het voortgezet speciaal onderwijs (VSO). Deze nieuwe versie heet: De InternetHelden Basis (link gaat rechtstreeks naar de lessen in ons kanaal op LessonUp). De lessen zijn vrij toegankelijk, er is ook geen account nodig.

U kunt door ons kosteloos een ouderavond of docentensessie laten verzorgen op uw school!

Ook verzorgen we trainingen voor zorgprofessionals. Laat ons weten wat we voor u kunnen doen.

Ik ontvang graag een offerte / meer informatie

Laat uw gegevens achter, zodat wij u kunnen mailen of bellen. Bij de toelichting onderaan kunt u aangeven wat wij voor u kunnen doen.

Gegevens van de school of organisatie

Uw gegevens

Toelichting / opmerkingen

Bureau Jeugd & Media