Het jonge kind (0-4 jaar)

Jonge kinderen mogen vaak al flink wat tijd doorbrengen achter het scherm. Dit kan natuurlijk heel leuk zijn, maar er zijn kritische vragen: 

  • Leren ze wel iets van al die schermtijd? Wanneer wel en wanneer niet?
  • Wat gebeurt er in dat jonge brein?
  • Is het eigenlijk wel gezond, zo’n stilzittend kleintje voor het scherm? Wat zijn de risico’s?
  • Wat doet het met de hechting als jonge ouders zelf de hele dag op hun telefoon zitten? 

De urgentie is groot, want te veel beeldschermgebruik kan de ontwikkeling van jonge kinderen schaden. Ondertussen blijken jonge kinderen elk jaar weer meer tijd door te brengen achter beeldschermen, en jonge ouders lijken mediaopvoeding eerder steeds minder belangrijk te vinden dan meer. (bron: Iene Miene Media)

Bureau Jeugd & Media helpt ouders en jonge-kindprofessionals met de mediaopvoeding van de allerkleinsten. Mediaopvoeding voor Media Ukkies is bij ons een apart specialisme. Onze experts bieden inzichten uit de wetenschap rondom het jonge kind en media, en geven heldere adviezen rondom gezonde schermtijd, bescherming tegen ongeschikte inhoud en het kiezen van mediaproducten die niet alleen de ontwikkeling ondersteunen, maar waar ouders en kind samen plezier aan kunnen beleven.

Voor professionals verzorgen we trainingen met aandacht voor hoe je met ouders in gesprek kunt gaan over mediaopvoeding. Kinderopvang-organisaties kunnen ons vragen mee te denken met het mediabeleid. 

Neem gerust contact met ons op.


Ik heb interesse in het aanbod voor professionals

Laat uw gegevens achter, zodat wij u kunnen mailen of bellen.

Onderaan kunt u meer specifiek aangeven wat uw wensen zijn, om welke datum het gaat, of waar u meer over wilt weten.

Naam van de school of organisatie

Uw gegevens

Wensen

Bureau Jeugd & Media