5
juni
2019
NOS Jeugdjournaal app

Gepubliceerd door Justine Pardoen in Artikelen

App Jeugdjournaal nu met augmented reality (AR)

De app van het NOS Jeugdjournaal is vernieuwd! Kinderen kunnen bij nieuwsartikelen door middel van augmented reality (AR) op een wereldbol zien waar het nieuws zich afspeelt. Bij de wereldbol vinden zij ook extra informatie en leuke weetjes over het land in kwestie.

De wereldbol is te zien op de nieuwste versie van de Jeugdjournaal-app voor iPhone en iPad.

Hoe werkt dit in de Jeugdjournaal-app? Je herkent de artikelen met de augmented reality wereldbol aan het wereldbol-icoontje bij het bericht in het nieuwsoverzicht. Bij deze artikelen kun je (d.m.v. augmented reality) een wereldbol plaatsen in de ruimte waar je je op dat moment bevindt. Dus op het schoolplein of thuis op de bank — je ziet de wereldbol waar je ook bent. Vervolgens ga je op zoek naar het land door de wereldbol te draaien, of er omheen te lopen en in te zoomen. Tik op het land voor leuke weetjes, zoals hoe ver het land is vanaf Nederland. Handig en leuk om meer te begrijpen over het land waar het nieuws zich afspeelt.

image

De Jeugdjournaal-app is er voor alle iPhones, iPads en Android-telefoons en -tablets. Met de app kun je altijd het laatste nieuws checken, op de stellingen stemmen en een mooie weerfoto maken.

Gerelateerde berichten
ChatGPT geeft antwoord - Bureau Jeugd en Media
AI

ChatGPT over de impact van schermgebruik op kinderen, ouders en de opvoedrelatie

Lees verder

vlogster Jiami doet oproep
Online jeugdcultuur

Vlogster Jiami roept traditionele media op tot meer nuance…

Lees verder

Bureau Jeugd & Media